Изследване на ситуацията на цирк в Европа (Bulgaria)

В целия Европейски съюз, включващ традиционни / класически и съвременни циркови изкуства, основните цели на проучването са:

 

 • Предоставяне на данни за социално-икономическата ситуация и цялостна картина на сектора
 • Да се ​​направи анализ на иновативния потенциал на цирковия сектор
 • Осигуряване на количествена и качествена оценка на разпоредбите на ЕС за финансиране на цирковия сектор
 • Предоставяне на информация за образователното положение на децата, живеещи в пътуващи циркови компании в ЕС

 

Фокусът е върху професионалисти, които работят в цирк във всякакъв капацитет и тяхната дейност в определен период от време.

 

Методи за събиране на данни:

 

Преброяване на цирка

Предприема се преброяване на цирка в Европа. Тя е предназначена за хора, които са работили в цирк в държава от Европейския съюз от 1 януари до 31 декември 2018 г., фирми, които създават и представят работа, както и организации като фестивали, места и центрове за създаване, които са били домакини в същия период. Връзките за преброяването могат да бъдат намерени тук:

 

За професионалисти  – https://goo.gl/CaGHRE

За организации – https://goo.gl/kywmgg

 

Уеб форум

Източници на съответната индустриална литература и контакти, свързани с работниците, работните модели, разрешенията за работа, образованието на децата на турне, финансиране, законодателство, циркови училища и центрове за създаване, циркови фестивали и места в държавите-членки на ЕС могат да бъдат добавени към страниците на форума. ,

 

Проучването е възложено от Европейския съюз и се извършва от изследователя Верена Корнуол в сътрудничество с изследователския институт на Panteia. Резултатите ще бъдат споделени с всеки, който участва и с други, включително политици и университети в Европа.

 

Всички въпроси могат да бъдат отправени към combarts@gmail.com

6 Comments
 • aryne
  Posted at 09:19h, 20 November Reply

  great article thanks

 • Ziane.ziane
  Posted at 19:48h, 06 December Reply

  Topic is really excellent !

 • aryne
  Posted at 20:01h, 13 December Reply

  thanks for sharing this article

 • ahlam st
  Posted at 08:02h, 07 January Reply

  Thank you so much

 • tita
  Posted at 12:16h, 27 January Reply

  thanks so much

 • aryne
  Posted at 13:20h, 28 February Reply

  Thank you for sharing this interesting blog

Post A Comment


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/circusfu/public_html/censusarts.org/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:47 Stack trace: #0 /home/circusfu/public_html/censusarts.org/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(650): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/circusfu/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/circusfu/public_html/censusarts.org/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47