De studie van de situatie van het circus in Europa (Netherlands)

In de Europese Unie, en met betrekking tot traditionele / klassieke en hedendaagse circuskunsten, zijn de overkoepelende doelstellingen van de studie:

 

  • Geef gegevens over de sociaal-economische situatie en een algemeen beeld van de sector
  • Geef een analyse van het innovatieve potentieel van de circussector
  • Geef een kwantitatieve en kwalitatieve evaluatie van de EU-financieringsbepalingen voor de circussector
  • Geef informatie over de onderwijssituatie van kinderen die in circusbedrijven in de EU wonen

 

De nadruk ligt op professionals die in welke hoedanigheid ook in circus werken en hun activiteit gedurende een bepaalde periode.

 

Methoden voor gegevensverzameling:

 

Circus Census

Een telling van het circus in Europa wordt ondernomen. Dit is bedoeld voor mensen die tussen 1 januari en 31 december 2018 in het circus in een staat van de Europese Unie hebben gewerkt, bedrijven die werk hebben gemaakt en gepresenteerd, en entiteiten zoals festivals, locaties en creatiecentra die in dezelfde periode uitvoeringen hebben georganiseerd. De links voor de telling zijn hier te vinden:

 

Voor professionals – https://goo.gl/CaGHRE

Voor organisaties – https://goo.gl/kywmgg

 

Web forum

Bronnen van relevante industrieliteratuur en contacten met betrekking tot werknemers, werkpatronen, werkvergunningen, onderwijs aan kinderen op tournee, financiering, wetgeving, circusscholen en creatiecentra, circusfestivals en -locaties in EU-lidstaten kunnen worden toegevoegd aan de landspecifieke Forum-pagina’s.

 

De studie is uitgevoerd in opdracht van de Europese Unie en wordt uitgevoerd door onderzoeker Verena Cornwall in samenwerking met onderzoeksinstituut Panteia. De resultaten zullen worden gedeeld met iedereen die deelneemt en met anderen, inclusief beleidsmakers en universiteiten in heel Europa.

 

Vragen kunt u richten aan combarts@gmail.com

2 Comments

Post A Comment


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to save temporary file for atomic writing.' in /home/circusfu/public_html/censusarts.org/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:30 Stack trace: #0 /home/circusfu/public_html/censusarts.org/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(650): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/circusfu/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/circusfu/public_html/censusarts.org/wordpress/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 30